Tips til at få dit gulv til at holde sig pænt i længere tid

Har du terrazzogulv, der er af lidt ældre dato, kan du godt komme til at opleve, at dit gulv på sigt får et lidt slidt udseende og trænger til at blive frisket op. Det betyder ikke nødvendigvis, at du behøver at skifte gulvet ud – faktisk er der gode muligheder for, at du kan forlænge dit gulvs holdbarhed og pæne udseende ved hjælp af en dybderens af gulvet. En professionel gulvrensning kan udvirke underværker for dit gulv og give det et frisk udseende, som om det næsten var helt nyt.

Dybderens af gulve

Det gør en dybderensning

Når du foretager en dybderensning af dit gulv, vil gamle misfarvninger og aflejringer af kalk og skidt blive fjernet. Derudover vil gulvet blive forseglet og poleret, og det vil få det til at fremstå næsten som nyt. Faktisk kan det give rummet et helt nyt udtryk af få foretaget en rensning af gulvet, så selve værelset også kommer til at se nyt og næsten helt anderledes friskt ud. Mange mennesker bliver overraskede over, hvor stor forskel det faktisk giver. Du skal bare være opmærksom på, at det som regel ikke er en god idé selv af stå for dybderensningen – en professionel rensning giver det bedste resultat.

Dybderens versus afslibning

Når det drejer sig om terrazzogulve, vælger mange at få foretaget en afslibning, når de vil have frisket gulvet op. Det er ikke en dårlig idé at få foretaget en slibning af terrazzo gulve, men det er en langt dyrere løsning end hvis du vælger at få foretaget en dybderensning. I modsætning til en afslibning kræver en dybderens ikke samme grad af forberedelse og tager ikke nær så lang tid.

Til gengæld er det en billigere løsning, der udsætter dig for langt færre gener undervejs i processen. Hvor du nødvendigvis kommer til at døje med støv og larm i forbindelse med slibningen af dine gulve, sviner og støjer en dybderens slet ikke i samme grad. Hvor afslibning kræver, at området bliver spærret af i længere tid, og bagefter vil det være nødvendigt med grundig rengøring for at fjerne støv og snavs, er det slet ikke nødvendigt når man laver en dybderensning. Det hele foregår langt hurtigere og sviner slet ikke, og området vil kunne blive taget i brug kort efter, hvilket er ret praktisk, især hvis det gælder et område, der ofte bliver benyttet. Ofte vil resultatet være lige så flot, blot med langt færre tidsmæssige og økonomiske omkostninger. Reelt koster en dybderens normalt halvdelen af, hvad det vil koste at slibe gulvene af, og der er en ekstra fordel ved at få lavet en dybderensning, nemlig at det faktisk forøger gulvets holdbarhed.
Renex Terrazzo- og Gulvrenovering ApS
Vallensbækvej 22B 1.th
2605 Brøndby
36460144