Stoppet afløb – det kan du selv gøre

stoppet afloeb

Der er næsten ikke noget værre end når et afløb stoppet til. Det et svært at få adgang til rørene, og man har sjældent lyst til at tænke på, hvad der kan gemme sig nede i mørket. Er du ikke klar på at ordne et stoppet afløb selv, har København såvel som resten af landet helt sikkert en kloakservice, der kan hjælpe dig. Når du står med et stoppet afløb, er det dog ikke altid nødvendigt at ringe efter en handyman.

Er du frisk på en lille udfordring, kan du sågar selv blive en handyman, hvis du altså er klar på at benytte et par gode råd til at komme af med proppen, der blokerer for vandet. Ældre rør har det med at stoppe til oftere, fordi der, ganske naturligt, vokser organisk materiale og bliver dannet slam i rørene. Derfor bør man rense sine rør oftere, hvis man bor i en ældre bygning. Det er dog ikke kun ældre rør, der bliver stoppet til. I rørene på badeværelset er det ofte en blanding af sæbe og hår, der danner propper. Derfor bør man have en rist på sit afløb, der gør det muligt at fjerne hårene og skylle ud i toilettet, der har bredere rør. I køkkenet er det de forskellige former for madrester, der lægger sig langs rørets inderside og i vandlåsen, der kan give problemer. Derfor skal man også have en rist i vasken, der opsamler madrester, som man kan smide i skraldespanden. Desuden er det en rigtig dårlig idé at skylle flydende fedtstoffer ud i vasken, da det lægger sig på indersiden af rørene, når det bliver koldt og størkner.

Står du med en prop i køkkenvasken, skyldes det ofte klumper af størknet fedt. Derfor hjælper det ofte at hælde varmt vand i afløbet, som opløser proppen. Dit vigtigste redskab er dog en svupper, der ved hjælp af undertryk kan trække i proppen og få den til at rykke sig fri, så den kan bevæge sig videre ned gennem rørene. Har du forsøgt dig med både kogende vand og en svupper uden resultat, kan du ty til skrappere midler. Du kan dog også vælge at ringe til en fagmand til at ordne de rigtig genstridige propper. Bor du i København, kan du snildt finde en kloakservice i området, der kan hjælpe dig med at få et rent afløb igen.

Byens kloak v/Thomas Hansen
Oehlenschlægersgade 52, 5. th.
1663 København V
50 29 50 50