Sådan plejer du bedst dine trægulve

Trægulv

Trægulve kan give ethvert hjem en hyggelig, rustik og hjemlig atmosfære, men langt de færreste er klar over, hvordan man passer på dem, så man kan have glæde af dem i mange år frem. Nedenfor giver vi brugbare informationer om, hvordan du bedst muligt kan pleje dine trægulve, så de ikke ender med at se slidte og gamle ud, men derimod bevarer deres flotte, naturlige farve og glans. Bor du i Jylland kan du med fordel kontakte et professionelt gulvfirma i Århus eller omegn, som kan vejlede dig nærmere om, hvordan du skal pleje dine gulve. Det kan være en god idé at gøre, uanset hvilken træsort der er tale om.

Brug ikke universalrengøringsmiddel

Mange vælger at bruge universalrengøringsmiddel, når de skal vaske deres trægulve. Dette er dog ikke den bedste løsning, da det i værste tilfælde kan ende med, at man opløser det naturlige olie, som trægulvet har på overfladen. Det er derfor vigtigt at finde ud af, hvordan eller med hvad dit specifikke trægulv er behandlet. Dette bør være en indikator for, hvordan du skal vaske dit gulv. Hvis dine gulve er overfladebehandlet og lakeret, bør du først og fremmest fjerne al snavs med lunkent vand og derefter vaske gulvet med laksæbe. Det er dog vigtigt, at du bruger trærens, før du går i gang med at vaske dit gulv med laksæbe. På denne måde vil gulvet bevare sin naturlige glans i mange år frem.

Oliebehandlede gulve

Hvis dine gulve er overfladebehandlede med olie, bør den regelmæssige rengøring foregå med natursæbe. Du kan vaske gulvene med enten en moppe eller en klud. I forbindelse med genopfriskning bør du tage oliesæbe i brug, men sørg for ikke at bruge oliesæbe ofte, da det kan være med til at gøre mere skade end gavn på dine trægulve.

Brug altid både vand og sæbe

Når du skal vaske dine gulve er det helt grundlæggende at have to spande stående. En spand med helt rent og lunkent vand og en spand med den specifikke sæbe. Uanset hvor ofte man støvsuger og gør rent, vil der næsten altid ligge snavs, småsten og andet skidt på gulvet. For at undgå skader og ridser i gulvet skal du altid først støvsuge og vaske gulvet rent for al snavs med rent vand. Derefter kan du for alvor gå i gang med at gøre det rent med den passende rens. Hvis du føler, at du gør alt korrekt og stadigvæk ikke får det ønskede resultat, kan det være, at dine gulve trænger til at blive slebet. Du kan til hver en tid ringe til en virksomhed med gulvafslibning i Århus og få et godt tilbud – det koster dig ikke noget.

Hummels Gulvservice
Løgtenvej 27
8543 Hornslet
87 41 09 00