Hvor kan man købe paller?

Købe paller

Hvis din virksomhed står og mangler paller, er det måske ikke helt til at gennemskue, hvor man kan købe dem henne. Men der findes faktisk virksomheder, der handler med paller, hvor du hurtigt kan købe den type paller, du skal bruge. Der findes selvfølgelig private samt mindre virksomheder, der sælger brugte paller via sider som Den Blå Avis, men alt efter, hvad pallerne skal bruges til, er det en god idé at vælge en kvalitetsforhandler. Der findes professionelle der formidler både salg og køb af paller.

Hvilken type palle skal du købe?

Der findes forskellige typer paller, og det kan være svært at gennemskue, hvilken slags du skal købe, hvis du ikke har prøvet det før. Når pallerne skal bruges til transport, kan du typisk vælge imellem EUR-paller og de større engangspaller.

Hvad er en EUR-palle?

En EUR-palle er en type palle lavet af genbrugsmateriale. Denne type palle har en høj standard og lever op til internationale kvalitetskrav. Pallen er varmebehandlet for at mindske risikoen for spredning af plantesygdomme eller skadedyr på tværs af landegrænser. En EUR-palle har som regel et mål på 800 x 1200 mm og vil i de fleste tilfælde være produceret af gran, ask eller birketræ. Hvor nogle typer paller er imprægnerede eller behandlet med knap så sunde kemikalier, er dette ikke tilfældet med EUR-paller. EUR-paller er også kendt som europaller.

Hvad en engangspaller?

En engangspalle er som udgangspunkt en palle, du kun bruger én gang. Alt efter hvor du køber engangspaller, kan de være imprægneret med kemikalier, derfor er det bedst at vælge en dansk forhandler. Visse forhandlere producerer engangspaller, der trods navnet faktisk kan bruges flere gange. For eksempel kan du hos palleforhandleren PalleKoncept få engangspaller, der er større end EUR-pallerne og velegnede til længere transport, uden at der er givet køb på kvaliteten eller miljøbevidstheden.

DS-halvpalle

En DS-halvpalle, også kendt som Dansk Standard palle, er en returpalle, der har halv størrelse af en EUR-palle. Den har også samme tykkelse og er ligeledes varmebehandlet. Den forhandles kun i Danmark, så du kan regne med, at den ikke indeholder skadelige kemikalier, der er forbudt herhjemme. Typisk vil en Dansk Standard palle måle 600 x 800 mm.

Har du specielle behov i forhold til paller, kan du også få specialfremstillet dine paller, så de passer til netop din virksomheds behov og kan holde til den form for transport eller anden opgave, som er nødvendig for din virksomhed.

PalleKoncept ApS
Køgevej 230
4621 Gadstrup
46 56 02 16