Derfor er den rette kontorbelysning vigtig

Det lyder måske lidt banalt, og måske endda trivielt, når der bliver nævnt, at man skal have den rette kontorbelysning, men det har faktisk en rigtig stor betydning for hverdagen.

Vi som mennesker elsker at leve i velvære, og vores trivsel bliver sat højere end noget andet – hvilket den selvfølgelig også skal. Det gælder både i vores privatliv, men det skal så sandelig også gælde på vores arbejdsplads – specielt da det typisk er her, man bruger da fleste af de vågne timer, man har i døgnet.

Hvis man er håndværker, er det måske ikke belysningen over skrivebordet, man tænker mest over. Men hvis man står i butik, sidder på kontor, eller generelt har et arbejdet, hvor man bruger rigtig mange timer indendørs, er det utrolig vigtigt, at man har den rette belysning.

Først og fremmest kan dårlig belysning være med til at give hovedpine, og i nogle tilfælde migræne. Dette kommer typisk, hvis man bruger glødepære, da lyset fra disse virker meget kunstigt. Prøv i stedet at skifte til LED pærer. Disse kan give et mere naturligt lys, og på denne måde kan man overkomme hovedpine og migræne.

Det er specielt vigtigt i vinterhalvåret at have den helt rette og perfekte kontorbelysning, da vi her ikke får vores naturlige energi fra solens stråler. Dette gælder selvfølgelig også for dem, der arbejder om aftenen eller natten.

Dårlig og kunstig belysning kan også medføre problemer som for eksempel irriterede og trætte øjne, og eventuelt anspændthed. Anspændtheden skal man specielt holde øje med. Hvis man går og anspænder sig konstant, kan dette føre til yderligere problemer. Det kan for det første føre til spændingshovedpine eller migræne, som vi allerede har forsøgt at udrydde. Derudover kan det også føre til dårlig ryg – ja, det er faktisk rigtigt. Hvis man går rundt og er anspændt, spænder man også automatisk muskler i kroppen, hvilket typisk kan føre til dårlig ryg. Hvis man i forvejen har et siddende arbejde, skal man være virkelig opmærksom på dette.

Den helt rigtige kontorbelysning kan derfor have en utrolig stor betydning. Som beskrevet ovenfor kan man for eksempel starte med at skifte glødepærerne ud med LED pære. Derudover kan man også sørge for at have en skrivebordslampe med LED pære, så man hele tiden har lyset tæt på sig – husk dog at denne skal placeres, så lyset kommer fra siden og under øjenhøjde.

 

SunFlux ApS

Naverland 15

2600 Glostrup

43474272