Kategoriarkiv: Autoværksted

Tre tegn på at din bil trænger til et servicetjek

Servicetjek hos automekaniker

Alle bilejer skal igennem et servicetjek før eller siden. Man kan sammenligne servicetjek med et tandlægetjek. Selvom man passer på sine tænder og børster dem grundigt 2 gange om dagen kan det være nødvendigt, at tage til sin tandlæge og få dem tjekket hver 6. måned. Dette kan være med til at sikre, at de forbliver sunde og raske. Langt de fleste bilejer går først til et autoværkstedet når skaden er sket, men til denne tid kan skaden blive så stor, at regningen også kan risikere at blive meget høj. Derfor kan det være helt grundlæggende at få lavet et servicetjek, selvom ens bil ikke er brudt helt ned. Nedenfor beskriver vi tre tegn på at din bil trænger til at gennemgå et servicetjek. Er du interesseret? Så læs med her.

Hvis du står i en situation, hvor din bil akut har brug for at komme på værksted kan du med fordel kontakte en dygtig bilforhandler i Hillerød, hvis du bor i nærheden.

Bremser

Når det drejer sig om sikkerhed bør du først og fremmest sørge for, at dine bremser virker som de skal. At have gode bremser, som fungerer optimalt er helt grundlæggende for din egen sikkerhed, men i lige så høj grad for andres sikkerhed. Du kan i langt de fleste tilfælde selv tjekke op på, om bremserne virker som de skal. Fremgangsmåden er ret simpel. Du finder en vej, hvor der ikke er andre bilister til stede. Du skal derefter accelerere op til ca 60 km/t, hvorefter du bremser hårdt op. Hvis din bil er nyere vil den have et såkaldt ABS-system, som vil blive aktiveret. Dette kan man hurtigt registrere ved at lytte til lyden, som ABS-systemet afgiver. Hvis lyden ikke går i gang vil ABS-systemet ofte ikke virke optimalt, og din bil skal derfor til eftersyn. I mange tilfælde vil din ABS-pære også gløde, hvis der er noget galt med systemet.

Gearkasse

Gearkassen har også en vigtig funktion, når man kører bil. Derfor bør du lægge ekstra meget mærke til, om gearkassen har en glidende overgang mellem hvert geartrin. Hvis overgangen ikke er glidende vil der højst sandsynligt være en fejl i gearkassen.

Airbags

Hvis du skulle komme ud for en ulykke er det helt grundlæggende, at dine airbags virker, som de skal. Dette kan man naturligvis ikke tjekke i praksis, men tit og ofte vil airbag tegnet lyse op, hvis det kræver servicetjek. Det kan være en rigtig god idé, at finde et autoriseret autoværksted, som er professionelle og dygtige til de de gør. Der findes mange anerkendte autoværksteder og bilforhandlere i Hillerød, som du kan køre din bil over til, hvis du bor i nærheden. Held og lykke.

Hillerød Autocenter ApS
Falkevej 20
3400 Hillerød
72 48 88 87

Søger du et bilværksted i Køge? – Det skal du kigge efter

Som tilflytter til Køge kan det være vanskeligt at overskue det store udvalg af bilværksteder. Udvalget er stort, men det er vigtigt at du vælger et godt bilværksted i Køge, så du kan opbygge et forhold til dem der arbejder der, og sikre dig at du altid har et værksted til rådighed, hvor du føler dig godt tilpas med at efterlade din bil. Den bil der sikrer at du kan komme på arbejde, kan hente børnene og som du sandsynligvis stadig har en del penge bundet i.

Autorisering

Først og fremmest vil det være praktisk at finde et værksted, der er autoriseret forhandler af den bil du ejer. Dette er specielt vigtigt, hvis du har en nyere bil, da der kan være særlige forhold i din serviceaftale. Er der tale om en ældre bil, eller er der ingen særlige forhold i din aftale, behøver dette ikke nødvendigvis være en overvejelse. Findes der alligevel et værksted der tilfældigvis er autoriseret forhandler, tæt på din bopæl i Køge, så er det dog et plus.

Autoværksted

Stor erfaring

Høj faglig kompetence er et stort plus, når det kommer til biler. Selvom de fleste biler i dag er langt mere end bare mekaniske, så kræver det stadig erfaring og ekspertise at tage sig godt af sin bil. Se og spørg efter hvor længe de forskellige værksteder har eksisteret. Kig i øvrigt også efter værksteder med lærlinge. Folk med stor ekspertise vil som oftest gerne lære deres håndværk fra sig, og det forstærker også deres evner at undervise.

Stort værksted

Et større værksted sikrer dig, at der altid er plads og tid til dig, hvis der skulle ske noget uventet, og det sikrer ligeledes at der er råd til at ansætte dygtige medarbejdere.

Personlig betjening

Et godt forhold til forhandleren kan få tingene til at glide lettere. Snak med hver forskellig bilforhandler i Køge og føl dig frem. En god mekaniker behøver ikke være dygtig til small talk, men det skader ikke at du synes godt om personen og føler at du kan stole på ham. Det er rart at have en mekaniker der er ”din” mekaniker, som du ringer til når der er noget galt med bilen.

Lånebil

Rent praktisk er det altid godt at vælge et værksted, som tilbyder dig en lånebil, imens din egen er på værksted. Når du bor i Køge er det næsten umuligt at bruge det offentlige til at komme rundt. En bil – hvilken som helst bil – vil være guld værd.

Gunner Due A/S
Tangmosevej 105
4600 Køge
Tlf. 56 65 34 00