Bæredygtig energi

Verden er i gang med at ændre sig og det kan man se på debatterne, som forgår på international plan. Det er nemt at forstå hvorfor vi søger imod grønnere og rennere løsninger. De fleste mennesker har indset vi er en del af problemet og at vi er nødsaget til at bekæmpe netop dette problem. Dette er jo trodsalt den eneste planet vi har.

Vi har set mange møder hvor verdensledere har mislykkedes, når de skulle finde en samlet løsning. Dette har skabt en situation hvor individet må tag ansvaret i egen hånd. Så nu lyder spørgsmålet:

Når den samlede løsninger udebliver, hvordan kan individet så hjælpe? Rent praktisk er der en masse løsninger. Nogle løsninger kunne være bæredygtig energi. Nedenunder har jeg skrevet om tre forskellige varmeanlæg, der alle er til privatbrug.

Varmepumper

En varmepumpe kan hjælpe dig med spare energi og penge. Det er et rigtig god alternativ til mere almindelig opvarmningsmetoder som olie og gas. Med disse argumenter i tankerne, er varmepumper dermed en af mest anbefalingsværdige opvarmningsformer.

Solvarme

Solvarmeanlæg omsætter solstråler til varme, uden at sende CO2 ud i atmosfæren. Anlægget er en placeret udenfor, med op til en eller flere solfangere. Normalt vil man placere solcellerne på taget. På taget er der mindst skygge og for det meste nok plads. Ikke nok med at det er en miljøvenlig løsning, kommer det ligesom varmepumpen, også til at have en positiv økonomisk effekt.

Jordvarme

Ligesom solvarmeanlæg kan jordvarmeanlægget placeres spare dig både el og penge, i det lange løb. Et jordvarmeanlæg installeres ved at man graver en slange ned i haven. Når jorden bliver opvarmet, trækker jordslangen energien ud af jorden, og bliver herefter transporteret til varmepumpen.

Disse tre eksempler er noget som koster penge at få installeret, men i det lange løb vil disse løsninger være at fortrække. Både når man medregner økonomiske og miljøvenlige fordele.

For mange mennesker virker miljøforandringerne meget abstrakte. Det kan være meget svært at forholde sig til noget, som man reelt ikke kan have en indflydelse på. Men netop derfor er det vigtigt at flere tag et ansvar. Individuelt virker det måske som en dråbe i havet, men hvis flere tag et ansvar og begynder at invistere i ovenstående remedier, kan vi gøre en forskel.

Schyberg VVS Entreprise ApS
Stolbergsvej 5
2970 Hørsholm
36 30 07 74