Tre tegn på at din bil trænger til et servicetjek

Servicetjek hos automekaniker

Alle bilejer skal igennem et servicetjek før eller siden. Man kan sammenligne servicetjek med et tandlægetjek. Selvom man passer på sine tænder og børster dem grundigt 2 gange om dagen kan det være nødvendigt, at tage til sin tandlæge og få dem tjekket hver 6. måned. Dette kan være med til at sikre, at de forbliver sunde og raske. Langt de fleste bilejer går først til et autoværkstedet når skaden er sket, men til denne tid kan skaden blive så stor, at regningen også kan risikere at blive meget høj. Derfor kan det være helt grundlæggende at få lavet et servicetjek, selvom ens bil ikke er brudt helt ned. Nedenfor beskriver vi tre tegn på at din bil trænger til at gennemgå et servicetjek. Er du interesseret? Så læs med her.

Hvis du står i en situation, hvor din bil akut har brug for at komme på værksted kan du med fordel kontakte en dygtig bilforhandler i Hillerød, hvis du bor i nærheden.

Bremser

Når det drejer sig om sikkerhed bør du først og fremmest sørge for, at dine bremser virker som de skal. At have gode bremser, som fungerer optimalt er helt grundlæggende for din egen sikkerhed, men i lige så høj grad for andres sikkerhed. Du kan i langt de fleste tilfælde selv tjekke op på, om bremserne virker som de skal. Fremgangsmåden er ret simpel. Du finder en vej, hvor der ikke er andre bilister til stede. Du skal derefter accelerere op til ca 60 km/t, hvorefter du bremser hårdt op. Hvis din bil er nyere vil den have et såkaldt ABS-system, som vil blive aktiveret. Dette kan man hurtigt registrere ved at lytte til lyden, som ABS-systemet afgiver. Hvis lyden ikke går i gang vil ABS-systemet ofte ikke virke optimalt, og din bil skal derfor til eftersyn. I mange tilfælde vil din ABS-pære også gløde, hvis der er noget galt med systemet.

Gearkasse

Gearkassen har også en vigtig funktion, når man kører bil. Derfor bør du lægge ekstra meget mærke til, om gearkassen har en glidende overgang mellem hvert geartrin. Hvis overgangen ikke er glidende vil der højst sandsynligt være en fejl i gearkassen.

Airbags

Hvis du skulle komme ud for en ulykke er det helt grundlæggende, at dine airbags virker, som de skal. Dette kan man naturligvis ikke tjekke i praksis, men tit og ofte vil airbag tegnet lyse op, hvis det kræver servicetjek. Det kan være en rigtig god idé, at finde et autoriseret autoværksted, som er professionelle og dygtige til de de gør. Der findes mange anerkendte autoværksteder og bilforhandlere i Hillerød, som du kan køre din bil over til, hvis du bor i nærheden. Held og lykke.

Hillerød Autocenter ApS
Falkevej 20
3400 Hillerød
72 48 88 87