Hvad laver en VVS’er?

Når hjemmet eller arbejdspladsens VVS-problemer bliver for komplicerede, søger vi hjælp fra professionelle fagfolk. En VVS’er sørger altid for, at arbejdet udføres korrekt, så der ikke opstår pludselige skader såsom lækager eller forurening. Det er altid en god idé at få hjælp af en professionel VVS’er, så du er sikker på, at alt er som det skal være. Heldigvis er der mange virksomheder, der tilbyder hjælp til VVS-installation i Brønshøj,Helsingør og andre steder på Sjælland. 

VVS

En VVS’er beskæftiger sig med rigtig mange ting, der alle sikrer, at vi får vand og varme i vores hjem. For eksempel er VVS’ere autoriseret til at installere og vedligeholde de rør, som transporterer og overfører vand, gas og spildevand i hjemmet.

Hvordan får du så fat i en autoriseret VVS’er? Via et enkelt telefonopkald eller henvisning fra en fast kunde, en ven, eller fra familien, kan du nemt, hurtigt og sikkert få kontakt med en autoriseret blikkenslager og drage fordel af hans ekspertise og erfaringer. Du kan også få kontakt med en erfaren VVS’er gennem større VVS-firmaer, som eksempelvis kan have erfaring med større projekter, såsom VVS-installationer for virksomheder.

Så hvad laver en VVS’er helt præcist?

En VVS’ers arbejde går dybest set ud på at installere, vedligeholde og identificere eventuelle problemer med dit kloaksystem. Han kan også reparere ethvert ødelagt, rustent eller gammelt rør – ligesom lækager eller tilstopninger af afløb kan være hans specialområde. Kun enkelte VVS-problemer kan udføres uden en professionel VVS’er. Når det kommer til de mere komplekse problemer i eksempelvis dit gassystem, er det nødvendigt at en autoriseret fagmand klarer jobbet. I mange større byer findes der rigtig mange virksomheder, der tilbyder VVS service – er der eksempelvis behov for hjælp i København er det muligt både at finde VVS Service i København K, på Vesterbro og på Christianshavn. 

Ved at få fat på en erfaren VVS’er risikere du ikke at gøre noget forkert. VVS er et kompleks system og derfor kan opgaver, der for os virker små og lige til, kræve komplekse beregninger og en grundig planlægning. En VVS’er besidder derudover også de rette materialer og det rette udstyr, som kan være afgørende for, om arbejdet kan udføres ordentligt, ligesom at der kan være brug for at planlægge installationen, hvis dit problem vedrører eller kan have indflydelse på de elektriske system i dit hjem eller i dit erhverv.

Det er altså vigtigt at drage nytte af en VVS’ers ekspertise. Kontakt din nærmeste VVS’er for yderligere informationer.

Havnens VVS v/Lau Hækketup
Holcks Plads 4
2700 Brønshøj
Tlf: 51 40 80 41

Få fikset taget inden efterårsregnen kommer

Hvert efterår og vinter bliver dit tag bombarderet med vind, is, sne og konstant frysen til og optøning. Dette kan lave stor skade på dit tag, både der hvor det kan ses og usynligt under tagpladerne. Når forårsregnen så kommer efterfølgende, kan taget være blevet utæt, og du har risiko for at få vand ind i huset. Er taget ved at være gammelt, bør det sikres, at det kan klare efteråret og vinteren. Ellers kan du ende med store vandskader og en efterfølgende regning, som let kunne have været undgået.

Nyt tag

Ældre tage er ekstra følsomme, da disse allerede har været udsat for det danske efterår og vinter i mange år. Selv hvis der burde være mange år til at taget skal skiftes, kan det være en god idé at få nogen til at kigge på det. Du kan nemt finde en tømrer som kan komme og undersøge taget for løse tagplader, uanset om du skal have lavet en renovering af et tag i Nordsjælland eller på Sydfyn.

Det firma du vælger til at tjekke taget, skal gerne være et, som kender til den type tag du har, og som har erfaring med tagarbejde. Taget på dit hus er mere komplekst end bare nogle plader oven på et skelet, og det er derfor rigtig vigtigt at det bliver lavet ordentligt. Det er billigere at få det ordnet ordentligt, end at skulle have det hele ned, og have sat et nyt op. Tjek referencer på de håndværkere du hyrer. Du kan eventuelt bede dem om numrene på tidligere kunder, eller gå på deres hjemmeside og se om der er udtalelser fra tidligere kunder. Sørg for at udtalelserne er relevante for din opgave, dvs. hvis du skal have lavet tagrenovation i Nivå, kan det være praktisk hvis udtalelserne også er på tagrenovation i Nordsjælland og omegn.

Når håndværkeren er der for at kigge på dit tag, så vær sikker på, at denne kigger på dit loft. Indersiden af taget kan sige meget om hvilken stand dit tag er i. Plamager, rust eller søm der stikker ud, er alle tegn på, problemer med taget. Når hele tagets tilstand er taget i betragtning, kan man bedre udføre en korrekt og effektiv reparation af dette. Glem heller ikke tagrenden, da denne også sikrer dig mod vandskade. Bliver afløbet stoppet, kan der danne sig klumper af is og sne i tagrenden, og få denne til at springe eller flække. Igen er der stor risiko for at få vandskade i huset, da der vil ligge meget vand på et lille område, frem for at blive transporteret væk af afløbet.

Tømrerfirmaet Brødrene Kyhl
Kløvermarken 46
3060 Espergærde
Tlf: 26 13 28 30

Optimale elektriske løsninger er usynlige

El-installationer gør boligen til et sted, hvor vi kan have lys selvom der er mørkt udenfor, og til et sted hvor vi kan få nyheder fra hele verden, døgnet rundt. El faciliterer vores livsstil og gør ting nemmere. Selve installationerne er dog sjældent nogle, man har lyst til at kigge på. Ledninger og samlinger kan godt laves til små kunstinstallationer, men måske vil man helst slet ikke kigge på dem. Her er det praktisk, hvis de bliver muret inde i væggen, eller trukket igennem panelerne. Disse tiltag kan være dyre og tidskrævende, men hvor dyre og hvor tidskrævende? I det følgende vil vi kigge på, hvad det ville kræve at få installeret ledninger og diverse i en bolig som allerede er bygget færdig.

belysning elinstallationer

Træk ledningerne igennem panelerne

Vil man have gemt ledningerne uden at åbne væggen, kan man investere i nye paneler. Disse paneler har et hulrum inde i, hvor ledninger kan trækkes igennem. Har man eksempelvis en lille lejlighed i København, har man sandsynligvis omkring tre rum med 15 meters paneler i hvert. Nye paneler koster omkring 50,- meteren. I det hele vil panelerne koste omkring 2.250,- Herudover skal man ud og finde en elinstallatør i København eller omegn til at trække ledningerne, og denne koster som regel omkring 450,- i timen. I det hele vil du have ny, gemt strøm i hele lejligheden for omkring 8.000 kr. Vær opmærksom på, at det her er antaget, at du selv sætter panelerne op, og at elektrikerarbejdet tager elektrikeren omkring 8 arbejdstimer.

Træk ledningder igennem væggen

Straks mere besværligt er det, hvis du ønsker at få trukket de nye ledninger igennem væggen. Har man vægge i gips, kan man finde ud af hvor væggens skelet er, åbne op og trække ledningerne igennem. Denne operation er lang og besværlig, men giver i sidste ende et rent og flot resultat. Det gør dig mindre begrænset i forhold til hvilke paneler du kan vælge, til gengæld skal du både have fat i en tømrer og en elektriker i København for at få det til at lade sig gøre. Prisen bør man indhente et tilbud på hos en elektriker, men det bliver helt sikkert mere end løsningen med panelerne.

Nye ledninger kan være en utrolig stor opgradering af en ældre bolig. Behovet for el stiger stødt, og i fremtiden bliver der kun mere brug for, at der er udtag til el i hele huset.

GSR Teknik ApS
Amager Strandvej 124
2300 København S
Tlf: 92 26 02 60

Få fornyelse i hjemmet med nye gulvbrædder

Et hus er essentielt set en kasse med gulv, vægge og tag på. Et hjem derimod, er basen for hele ens liv og er grundlæggende der, man er og lever. Huset rundt om ens hjem, kan godt med tiden trænge til fornyelse, men hvad vælger man at opgradere? Har man boet i boligen i mange år, kan det være en del ting, som efterhånden kunne trænge til en kærlig hånd. Mange starter der, hvor de på et tidspunkt har været nødt til at lave lappeløsninger. Det kan være køkkenets indretning er dikteret af, hvor der er trukket vand eller gas ind, og man altid gerne har villet ændre dette. Det kan også være, at man har ledninger liggende langs panelerne, frem for at have trukket dem gennem væggen.

Træ gulv

 

Et nyt gulv kan virke som en større operation, end at få gemt elinstallationerne i væggen, men det er det ikke. Udskiftningen af gulvet kan gøre en virkelig stor forskel for følelsen af rummet, og er slet ikke så dyrt og tidskrævende som mange tror. For at finde ud af, hvad dit drømmegulv koster, kan du opsøge den fagmand du gerne vil have til at ordne det. Det kan være du bor i København og gerne vil finde en tømrer. Her er der rig mulighed for, at man finder en tømrer på Frederiksberg eller lignende, og indhenter tilbud samt beskrivelser af forløbet og estimeret tid. Man bør altid indhente mere end ét tilbud, hvorved eksemplet med København er utrolig praktisk, da der i de større byer er meget stor mulighed for, at finde forskellige virksomheder til at byde på opgaven.

 

Typer af Gulvbrædder

Der er mange forskellige slags gulve, men end af de mest elskede, er plankegulve. Dette er det med god grund. Plankegulve er lækre at kigge på, føles godt under fødderne og isolerer nok til, at de fleste betragter deres trægulve som “varme” sammenlignet med eksempelvis fliser eller stengulve. Gulvbrædder er dyre i indkøb, da man ofte køber hele brædder. Her skal træet først vokse sig mange meter højt, for at man kan fælde det og lave det til gulvbrædder. En billigere løsning kan være at genbruge gamle trægulve, som andre har smidt ud, eller at finde en tømrer eller snedker som kan lave gamle døre eller lignende i eksempelvis eg, om til gulvplanker. Her betaler man selvfølgelig for ekceptionelt snedkerarbejde, men med disse to genbrugsløsninger får man et unikt gulv lidt billigere, og sparer samtidigt miljøet.

Frederiksberg Tømreren
Niels Ebbesens Vej 7
1911 Frederiksberg
Tlf: 40 79 50 60

Få en energioptimering af din elektriker på Amager

Energioptimering

Du har muligvis en forestilling om, at du får nok for de penge, du bruger på elektricitet. Dette kan også godt være tilfældet. Det kan dog desværre også være sandt, at du ikke udnytter den elektricitet, du betaler for, optimalt. Dette er imidlertid et problem, der kan løses.

Et godt sted at starte, kan være ved at få foretaget en energioptimering af din bolig på Amager af en autoriseret elektriker. Energioptimering er præcis som det lyder, et tjek af, hvordan forbruget af din energi kan optimeres. Et andet ord kan være energieffektivisering, da det i sidste ende handler om, at få udnyttet den energi, der bliver sendt ind i dit hus, på bedste vis. En autoriseret elektriker på Amager eller andre steder i København vil altså kunne møde op på din adresse, og sammen vil I gennemgå de forskellige installationer i dit hus, og elektrikeren kan forklare, hvor det er muligt at spare på energiforbruget med konkrete løsninger.

Sidder du med et erhvervsmæssigt udgangspunkt, fungerer det på samme måde. Det første, der sker, er, at du foretager en opringning til elektrikeren. Elektrikeren er først og fremmest interesseret i at forstå installationerne, der er i dine lokaler, da han derefter vil kunne give den bedste vejledning i, hvordan du energioptimerer din ejendom. Der kan være mange penge at spare på energioptimeringen, blandt andet hvis du har en ældre ejendom med slidte eller forældede el-installationer. Det kan nemlig være alt fra valg af ledning og el-pærer til apparater, der afgør, hvor meget du bruger og dermed kan spare på din el-regning.

Der kan være mange penge at spare, hvis du får lavet et energioptimering af din ejendom eller bolig. Måske kræver visse dele en investering, hvis der eksempelvis skal udskiftes ledninger eller apparater. Det kan dog også være mindre ting, du selv kan gøre, såsom at opsætte en timer på dit lys, og sørge for, at alle apparater slukkes, når du forlader dit hjem eller arbejdsplads. Man kan jo sige sig selv, at der ikke er nogen grund til at betale for, at dine apparater får strøm, når du ikke skal bruge dem.

Er du i tvivl om, hvorvidt du kan have gavn af en energioptimering, er det bare at spørge en elektriker. De har typisk erfaring med alle former for el-opgaver, og er du i tvivl om, hvem du skal vælge, kan du jo ringe til lidt forskellige. Det koster ikke noget at spørge.

 

GSR Teknik ApS
Amager Strandvej 124
2300 København S
Tlf: 92 26 02 60

Trænger din trappeopgang til fornyelse?

Enhver etageejendom har en trappeopgang i en eller anden form. Denne bliver brugt flittigt, så folk kan komme ind og ud af deres lejligheder, da denne er bindeleddet mellem deres hjem og resten af verden. Opgangen har fra starten af været ny og flot. Den har været malet i flotte farver, og der har været kælet for detaljen. Med tiden er der folk, der er flyttet ind. Der er måske et hak, det samme sted i væggen hele vejen op til 6. etage, hvor den øverste lejer har ramt den med sin kommode, da han flyttede den op. Malingen på gelænderet er måske slidt af i alle svingene, fordi det er her folk rører mest ved det. Måske hænger tapetet i laser hist og her, og de mange års forsøg på at reparere og udspartle har gjort opgangen slidt og tarvelig at se på. Lyder det lidt som din trappeopgang? I så fald har du ikke nogen problemer, som ikke kan løses. I en ejerforening eller andelsforening kan man nemlig beslutte sig for, at man vil have ordnet alle sine trappeopgange. Først skal man selvfølgelig se på, hvor slemt problemet er for at finde ud af, hvem der skal ordne det.

Malerarbejde trappeopgang

 

Maling eller renovering?

Det kan være opgangen bare ser lidt slidt ud, og blot skal have en ordentlig omgang maling samt lidt småreparationer. Det kan også være, at du har trappetrin, der er ved at falde fra hinanden, hvorved du skal have fat i en tømrer eller lignende, så trappen kan blive sikker at gå på igen. Hvis du vil have opfrisket vægge, gelændere og loftet kan du hyre en maler med ekspertise i trapperenovering.

Farver og udtryk

I en typisk trappeopgang i København, vil den bestå af 4-8 etager, og her er det nemt at få lavet tydelige forbedringer af opgangens udseende. En professionel maler fra Storkøbenhavn har kendskab til og erfaring med opgaver som disse, og kan lynhurtigt skabe tydelige resultater, der alle pynter. Denne vil også være i stand til at hjælpe dig med at vælge en flot farve eller en god retning for udseendet af de forskellige elementer, der indgår i en opgang. Det kan være svært at vælge en god farve, fordi det ikke kun handler om, hvad jeres yndlingsfarve er, men også handler om, hvad der forbliver pænt i lang tid og er rimeligt at holde. Ligeledes er det vigtigt at tage hensyn til den eksisterende arkitektur. Det kan være, at der er stuk i opgangen, eller måske er den utrolig smal. En god maler i København vil vide, hvordan man håndterer Københavnsk arkitektur fra de forskellige årtier og give dig et moderne, men stadig tidssvarende resultat.

Malerfirmaet Sommerlund ApS
Livjægergade 33
2100 København Ø
Telefon: 20 16 17 86

Bæredygtig energi

Verden er i gang med at ændre sig og det kan man se på debatterne, som forgår på international plan. Det er nemt at forstå hvorfor vi søger imod grønnere og rennere løsninger. De fleste mennesker har indset vi er en del af problemet og at vi er nødsaget til at bekæmpe netop dette problem. Dette er jo trodsalt den eneste planet vi har.

Vi har set mange møder hvor verdensledere har mislykkedes, når de skulle finde en samlet løsning. Dette har skabt en situation hvor individet må tag ansvaret i egen hånd. Så nu lyder spørgsmålet:

Når den samlede løsninger udebliver, hvordan kan individet så hjælpe? Rent praktisk er der en masse løsninger. Nogle løsninger kunne være bæredygtig energi. Nedenunder har jeg skrevet om tre forskellige varmeanlæg, der alle er til privatbrug.

Varmepumper

En varmepumpe kan hjælpe dig med spare energi og penge. Det er et rigtig god alternativ til mere almindelig opvarmningsmetoder som olie og gas. Med disse argumenter i tankerne, er varmepumper dermed en af mest anbefalingsværdige opvarmningsformer.

Solvarme

Solvarmeanlæg omsætter solstråler til varme, uden at sende CO2 ud i atmosfæren. Anlægget er en placeret udenfor, med op til en eller flere solfangere. Normalt vil man placere solcellerne på taget. På taget er der mindst skygge og for det meste nok plads. Ikke nok med at det er en miljøvenlig løsning, kommer det ligesom varmepumpen, også til at have en positiv økonomisk effekt.

Jordvarme

Ligesom solvarmeanlæg kan jordvarmeanlægget placeres spare dig både el og penge, i det lange løb. Et jordvarmeanlæg installeres ved at man graver en slange ned i haven. Når jorden bliver opvarmet, trækker jordslangen energien ud af jorden, og bliver herefter transporteret til varmepumpen.

Disse tre eksempler er noget som koster penge at få installeret, men i det lange løb vil disse løsninger være at fortrække. Både når man medregner økonomiske og miljøvenlige fordele.

For mange mennesker virker miljøforandringerne meget abstrakte. Det kan være meget svært at forholde sig til noget, som man reelt ikke kan have en indflydelse på. Men netop derfor er det vigtigt at flere tag et ansvar. Individuelt virker det måske som en dråbe i havet, men hvis flere tag et ansvar og begynder at invistere i ovenstående remedier, kan vi gøre en forskel.

Schyberg VVS Entreprise ApS
Stolbergsvej 5
2970 Hørsholm
36 30 07 74